Je hebt een brevet maar al een tijdje niet gedoken? En je gaat binnenkort op duikvakantie of starten met een vervolgopleiding? Dan is het handig om je duikvaardigheden op te frissen met een ReActivate programma.

Het PADI ReActivate programma geeft precies dat wat je nodig hebt om je vaardigheden op te frissen. In de PADI ReActivate cursus fris je zelfstandig de duiktheorie op met behulp van e-learning en ga je vervolgens het zwembad in met een PADI Professional om een aantal basisvaardigheden op te frissen  zodat je je weer comfortabel voelt in het water en met vertrouwen weer gaat genieten van de onderwaterwereld.

INHOUD

Je wordt op de lesdag verwacht in recreatiecentrum Oostervant. Thuis heb jij jezelf kunnen voorbereiden op de theorie middels het e-learning lesmateriaal. Wanneer je nog vragen hebt neemt de PADI professional de theorie voorafgaand aan de zwembadsessie nogmaals met je door. Heb je een eigen duikuitrusting neem deze dan mee, heb je die (nog) niet dan krijg je een duikuitrusting te leen.

Tijdens de les worden minimaal de onderstaande vaardigheden opnieuw met je doorgenomen maar daarnaast kunnen er natuurlijk ook skills geoefend worden die jij graag nog een keer onder begeleiding zou willen doen.

De volgende vaardigheden worden in ieder geval geoefend:

  • Masker afdoen, opdoen en weer klaren
  • Controle over het drijfvermogen tonen door een Neutraal drijfvermogen te bewerkstelligen en te blijven zweven
  • Aan de oppervlakte een positief drijfvermogen te bewerkstelligen door het gewicht af te doen en te laten vallen
  •  Het gebruik van een alternatieve luchtvoorziening, zowel als donor als ontvanger.

Na de theorie en zwembadsessie “ReActiveren” wij je PADI brevet en registreert PADI bij je eCard duikbrevet de datum waarop je de ReActivate hebt gedaan. Voor deelnemers met een brevet van een andere organisatie vullen we in je logboek in dat je een ReActivate hebt gedaan en wordt dit afgetekend. 

Deelnamevereisten

Je bent minimaal gebrevetteerd als PADI (Junior) Open Water Diver of je hebt een gelijkwaardig brevet en je bent 10 jaar of ouder.

Medische verklaring

Wanneer je deelneemt aan een duikcursus of duikactiviteit met Souldivers ben je verplicht het PADI formulier Duikmedische verklaring in te vullen. Indien je alle vragen met Nee kunt beantwoorden kun je deelnemen zonder medische keuring.

Beantwoord je echter een van de vragen met een JA, dan zul je eerst een medische verklaring bij een duikarts moeten halen om deel te mogen nemen.

Inbegrepen

  • PADI ReActivate e-learning lesmateriaal
  • Gebruik zwembad en duikuitrusting (maar aangeraden wordt, indien beschikbaar, eigen duikuitrusting mee te nemen)