Voor alle reguliere Open Water cursussen geldt:
- Groepsgrootte max. 4 personen
- Lesdagen: vrijdagavond, zaterdag en/of zondag
- Inbegrepen: lesmateriaal, duikuitrusting, brevetteringskosten.
- Neem je eigen masker en snorkel mee.
- Trek bedekkende badkleding aan: t-shirt en korte broek.
Leer duiken - haal je PADI!
Als je altijd al wilde leren duiken, nieuwe avonturen wil ontdekken of gewoon de wonderlijke wereld onder de golven wilt zien, dan is dit het startpunt. De PADI Open Water Diver cursus is de populairste duikcursus ter wereld, en heeft al miljoenen mensen laten kennismaken met deze avontuurlijke duik sport. Na het behalen van je PADI Open Water brevet mag je over heel de wereld duiken tot een diepte van 18 meter.
Waarom Padi Open Water?
PADI® (Professional Association of Diving Instructors®) is 's werelds grootste organisatie voor oceaanonderzoek en duikers, actief in 186 landen en gebieden, met een wereldwijd netwerk van meer dan 6.600 duikcentra en -resorts en meer dan 128.000 professionele leden wereldwijd.
Het leuke aan de open water cursus is dat het een erg makkelijk en leerzame cursus is waarbij vrijwel alle belangrijke onderdelen van het duiken behandeld worden. Het is ook een van de leukste cursussen uit het programma.
Je gaat voor het eerst onder water ademhalen (iets wat je nooit zult vergeten) en leer je verder alles wat je moet weten om als duiker gebrevetteerd te worden.
Tijdens de cursus volg je 5 theorie - zwembadlessen en maak je 4 duiken in het buitenwater onder toezicht van je PADI Instructeur.
Deelname vereisten
Minimale vereisten:
- Goed kunnen zwemmen
- Medisch fit zijn om te duiken
- Niet bevreesd zijn in het water.
Tijdens de Open Water Diver-cursus zal de instructeur je vragen:
- 10 minuten lang te watertrappelen zonder hulpmiddelen
- 200 meter te zwemmen zonder hulpmiddelen of 300 meter met masker, vinnen en snorkel
Minimumleeftijd: 10 jaar
Duikers in de leeftijd van 10-14 jaar behalen het Junior Diver-brevet
Junior Open Water-duikers worden wanneer ze 15 jaar zijn automatisch Open Water-duikers. Op elke vervangende brevetpas of eCard die na het bereiken van de 15-jarige leeftijd wordt aangeschaft, staat automatisch Open Water-duiker (niet Jr. Open Water-duiker).
Kinderen van acht jaar of ouder kunnen duiken uitproberen in een zwembad (of een zwembadachtige omgeving). Vraag je PADI-duikcentrum naar de Bubblemaker-ervaring of naar mogelijkheden voor een verjaardagspartijtje. Kinderen die niet bang zijn in het water kunnen deelnemen aan het PADI Seal Team-programma, een meerdaagse duikervaring in het zwembad.
Opties
PADI (Zomeravontuur) Open Water cursus: 569 euro
- Groepsgrootte max. 4 personen
- Lesdagen: vrijdagavond, zaterdag en/of zondag
- Inbegrepen: lesmateriaal, duikuitrusting, brevetterings kosten.
- Intensieve verkorte cursus. Een fitte goede conditie is een pre.
De Open Water Cursus heeft een vast lesschema, mocht je een avond niet kunnen, dan bieden we je de mogelijkheid om eenmalig tijdens de cursus een lesdag te wijzigen voor € 50 extra. Wil je meer dan 1 lesdag wijzigen tijdens de cursus, dan berekenen wij je alsnog de prijs van de Premium cursus.
Premium Open Water cursus: 719 Euro
Het is ook mogelijk een Premium Open Water cursus te boeken. Hierbij ligt de startdatum vast, maar worden alle overige lesdagen met jou vastgesteld.
Medische verklaring
Wanneer je deelneemt aan een duikcursus of duikactiviteit met Souldivers ben je verplicht het PADI formulier Duikmedische verklaring in te vullen. Wanneer je alle vragen met Nee kunt beantwoorden kun je deelnemen zonder medische keuring.
Beantwoord je echter een van de vragen met een JA, dan zul je eerst een medische verklaring bij je huisarts moeten halen om deel te mogen nemen.
Onder water krijgt het lichaam te maken met heel andere aspecten (o.a. perslucht, waterdruk e.d.) dan op het land. Daardoor worden er hele andere eisen aan het lichaam (en psyche) gesteld. Kleine medische kwalen of ziekten kunnen onder water tot grote problemen leiden. De duikprofessionals van Souldivers zijn geen arts en mogen/kunnen hierin dan ook geen medisch advies geven ; alleen gekwalificeerd medisch personeel kan een medische verklaring afgeven om te mogen duiken.
De duikmedische keuring
Zorgvuldige anamnese en een algemeen lichamelijk onderzoek. Aanvullend kan ook een hartfilm (ECG) gemaakt worden, en bloedafname gedaan worden. Dit hoort niet bij de standaard richtlijnen van de Nederlandse vereniging voor duikgeneeskunde maar wordt bepaald tijdens de keuring of dit noodzakelijk is.
Op zoek naar een duikarts? Dat kan soms je huisarts zijn of kan deze je doorverwijzen naar een goede duikarts. Lukt dat niet dan kun je op mijnduikerarts.nl een overzicht vinden van andere opties.
Mogelijk vergoed jouw ziektekostenverzekeraar (een deel van) de kosten voor de duikmedische keuring. Kijk hiervoor je eigen ziektekosten polis na.
PADI eLearning®
PADI eLearning maakt het makkelijk om duiklessen in een druk schema in te passen. Kom meer te weten over duikprincipes en terminologie wanneer en waar jou dat het beste uitkomt.
Werk in je eigen tempo, online of offline, met behulp van een computer of mobiel apparaat. Neem contact op met je instructeur wanneer je een vraag hebt.