Voor alle Open Water Vakantiecursussen geldt:

  • Groepsgrootte max. 4 personen
  • Lesdagen: vrijdagavond of zondagmiddag
  • Inbegrepen: lesmateriaal, duikuitrusting, brevetteringskosten (brevetering pas na afronden buitenduiken elders).

Waarom de Padi Open Water Vakantiecursus?

Je wilt leren duiken maar je hebt geen zin om veel van je vakantietijd hier aan te besteden? Start met het theoriegedeelte en de zwembadlessen bij Duikcentrum Souldivers in Rotterdam en rond de cursus af op je vakantiebestemming.

Na het behalen van de theorie en het goed afronden van de zwembadlessen krijg je van ons de officiële documentatie, deze geef je af bij het duikcentrum op je vakantiebestemming en je kunt beginnen aan de buitenwaterduiken.  Na het afronden van deze deze duiken en het examen ben je een PADI Open Water duiker en kun je overal ter wereld met een buddy duiken tot 18 meter, er zal een nieuwe (onderwater)wereld voor je open gaan.

Deelname vereisten

  • Goed kunnen zwemmen (200 meter kunnen zwemmen en 10 minuten kunnen watertrappelen zonder hulpmiddelen)
  • Medisch fit zijn om te duiken 
  • Niet bevreesd zijn in het water.
  • Minimaal 10 jaar oud

PADI eLearning®

PADI eLearning maakt het makkelijk om duiklessen in een druk schema in te passen. Kom meer te weten over duikprincipes en terminologie wanneer en waar jou dat het beste uitkomt.

Werk in je eigen tempo, online of offline, met behulp van een computer of mobiel apparaat. Neem contact op met je instructeur wanneer je een vraag hebt.

Medische verklaring

Wanneer je deelneemt aan een duikcursus of duikactiviteit met Souldivers ben je verplicht het PADI formulier Duikmedische verklaring in te vullen. Wanneer je alle vragen met Nee kunt beantwoorden kun je deelnemen zonder medische keuring.

Beantwoord je echter een van de vragen met een JA, dan zul je eerst een medische verklaring bij je huisarts moeten halen om deel te mogen nemen.

Onder water krijgt het lichaam te maken met heel andere aspecten (o.a. perslucht, waterdruk e.d.) dan op het land. Daardoor worden er hele andere eisen aan het lichaam (en psyche) gesteld. Kleine medische kwalen of ziekten kunnen onder water tot grote problemen leiden.  De duikprofessionals van Souldivers zijn geen arts en mogen/kunnen hierin dan ook geen medisch advies geven ; alleen gekwalificeerd medisch personeel kan een medische verklaring afgeven om te mogen duiken. 

De duikmedische keuring

Zorgvuldige anamnese en een algemeen lichamelijk onderzoek. Aanvullend kan ook een hartfilm (ECG) gemaakt worden, en bloedafname gedaan worden. Dit hoort niet bij de standaard richtlijnen van de Nederlandse vereniging voor duikgeneeskunde maar wordt bepaald tijdens de keuring of dit noodzakelijk is.

Op zoek naar een duikarts? Dat kan soms je huisarts zijn of kan deze je doorverwijzen naar een goede duikarts. Lukt dat niet dan kun je op mijnduikerarts.nl een overzicht vinden van andere opties.

Mogelijk vergoed jouw ziektekostenverzekeraar (een deel van) de kosten voor de duikmedische keuring. Kijk hiervoor je eigen ziektekosten polis na.