Leren duiken is een wonderlijk avontuur!

Kennis opdoen (de theorie)

Tijdens de eerste fase van je duiklessen leer je de basisbeginselen van duiken over de juiste duikuitrusting voor jou, onderwaterhandsignalen, hoe plan ik  duiken en duikprocedures. Je krijgt deze waardevolle informatie door middel van het doornemen van het PADI Open Water Diver-handboek, de PADI Open Water Diver Touch™ op je tablet of pc of te kiezen voor de online optie via PADI eLearning®. Aan het eind van elk hoofdstuk krijg je vragen over de lesstof te beantwoorden om er zeker van te zijn dat je deze helemaal hebt begrepen. Je krijgt ook een video te zien die een vooruitblik geeft op de duikvaardigheden die je in een zwembad of in een zwembadachtige omgeving gaat oefenen. Naast deze video zal je instructeur in het zwembad elke vaardigheid eerst bij je voordoen. Vraag gerust je PADI-instructeur tussentijds als je iets nader uitgelegd wilt hebben of als er iets is wat je niet helemaal begrijpt. Aan het einde van de cursus doe je examen om je opgedane kennis van de basisbeginselen van duiken te testen.

Beschutwaterduiken

Nu gaan we het water in om te duiken! Je leert basisduikvaardigheden aan in een zwembad of in beschut water, dat is buitenwater met vergelijkbare omstandigheden als een zwembad. Dit deel van de cursus bestaat uit 5 lessen. Deze basisduikvaardigheden die je tijdens je cursus leert zullen je helpen vertrouwd te raken met je duikuitrusting en een onderwaterverkenner te worden. Enkele van de essentiële vaardigheden die je aanleert zijn: opzetten van je duikuitrusting, veilig in en uit het water gaan, hoe je het water uit je duikmasker krijgt, controle over je drijfvermogen en veiligheidsprocedures. Deze vaardigheden oefen je samen met een instructeur tot je ze onder de knie hebt. Als je hiermee klaar bent wordt het tijd voor je volgende onderwateravontuur, namelijk duiken in het buitenwater.

Buitenwaterduiken

Na je duiken in beschut water ga je naar het 'open water' (buitenwater) waar jij en je instructeur meestal verspreid over twee dagen in totaal vier duiken gaan maken. Tijdens deze duiken ga je de onderwaterwereld verkennen. Je gaat daarbij de vaardigheden die je eerder in beschut water aanleerde in de praktijk brengen terwijl je geniet van de plaatselijke omstandigheden onder water. Tijdens dit deel van de cursus en deze duiken leg je ook de basis voor onderwaternavigatie. De meeste cursisten maken deze duiken dichtbij huis, maar je kunt de cursus eventueel ook op een vakantiebestemming afmaken. Je PADI-instructeur kan je uitleggen hoe je met een andere PADI-instructeur op een andere locatie je cursus kunt voortzetten.

Hoe lang duurt het om je duikbrevet te behalen?

De PADI Open Water Diver-cursus is flexibel van opzet en is prestatiegericht. Dat wil zeggen dat je met je PADI-duikcentrum veel kanten op kunt als het gaat om de planning van je cursus, rekeninghoudend met je vorderingen uiteraard. Het is zelfs mogelijk om je beschutwaterduiken en je buitenwaterduiken in drie of vier dagen te doen als je het theoriedeel vooraf via PADI eLearning afrond. Ook zijn er andere zelfstudiemogelijkheden waarin je plaatselijk duikcentrum of -resort je kan faciliteren. Je PADI-instructeur zal je helpen om ongeacht de tijd die jij daarvoor nodig hebt een duiker vol zelfvertrouwen te worden die zich prettig voelt in het water. Jij verdient je brevet als je laat zien dat je over de nodige kennis beschikt en weet hoe je de theoretische en praktisch opgedane kennis moet toepassen. Je leert dus in je eigen tempo, snel of juist langzaam, om na deze cursus een vaardige duiker te zijn.

1Hoe leer ik duiken?
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris eu massa orci.
2Wanneer kan ik met de cursus beginnen?
Verwijzing maken naar dat deel van de website Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Mauris eu massa orci.